21 februarie 2015

Red wine | Black outfit

Întotdeauna asociem trecerea în anul următor cu un nou început, în timp ce ne continuam viaţa cu aceleaşi principii, temeri, orgolii.
Un nou început e atunci când te hotărăşti să lasi totul în spate; să uiţi dezamăgirile şi iubirile neîmpărtăşite, să ierţi chiar şi greşelile de neiertat...toate astea pentru a deveni o persoană mai bună şi mai fericită:) 

Din pacate ne ocupăm gândurile cu prea multe griji şi cu prea puţină iubire; aducem dovezi ale dragostei doar în anumite zile în loc să o arătăm zilnic, ne preocupă anumite lucruri pe care ar trebui să le apreciem, mereu vrem mai mult fără să privim spre puţinul pe care îl au alţii şi pentru care sunt recunoscători.
(Ştiu că nu au vreo legătură cu ce este mai jos dar m-a lovit mai tare inspiraţia pe "problemele lumeşti" hahaha) 

După o săptămână agitată la liceu, am luat fusta neagră DIY, o bluză decupată în V la spate, pantofii nude, pe Georgiana, pe Mădă şi ne-am relaxat făcând nişte poze la Sophia bistro cafe. Ţinuta neagră a fost completată perfect de paharul cu vin roşu. 

Urmează Dragobetele.
<<Aceasta sarbatoare are rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor, după cum se precizează în volumul Tradiții și obiceiuri românești, coordonat de editura Flacăra. Pentru daci, Dragobetele era o divinitate asemenea lui Cupidon al romanilor și Eros, al vechilor greci. Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.
Oamenii de la țară își mai aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților care, în ziua lui Dragobete, se primeneau în haine curate, de sărbătoare și porneau cu voie bună spre pădure, pentru a culege ghiocei, viorele, tămăioasă, pe care le așezau la icoane și le foloseau la diverse farmece de dragoste.
Înspre ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine câte pe băiatul care le îndrăgea. După ce își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărut care simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală „Dragobetele sărută fetele!”>>

Totusi, cine spune că îţi trebuie un iubit? Ia-ţi cele mai bune prietene şi faceţi #girlsnightout la terasa Sophia unde inimioarele "curg" pe geamurile înalte.
Vin roşu, sentimente, bârfe, amintiri - nimic mai frumos.










XOXO, Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu